Benieuwd hoe sommige websites altijd bovenaan staan, als je belangrijke zoektermen gebruikt? Zij snappen de organische optimalisatie, op basis van SEO. Search Engine Optimization, volgens de actuele Google-richtlijnen. Dat laatste is belangrijk, want die richtlijnen zijn doorlopend in ontwikkeling. Google werkt doorlopend aan de optimalisatie van het eigen algoritme, om websites te rangschikken binnen Google.
Je komt hoger in Google door je te richten op de 3 belangrijke pijlers voor optimalisatie, die we hieronder voor je uiteenzetten. En door een belangrijke SEO checklist toe te passen, voor alle content die je publiceert. We zijn gespecialiseerd in marketing en Growth Hacking, waardoor we je uit eigen ervaring kunnen uitleggen hoe je hoger in Google komt.
Organisch hoog: 3 belangrijke pijlers om hoger in google te komen
Organisch hoog in Google is een wens van grote en kleine organisaties. Op de voor hen belangrijke zoektermen, zodat je uitstekend zicht- en vindbaar bent. Goede optimalisatie bestaat uit drie belangrijke elementen:
1) Kwalitatieve content
Content is eens te meer king. Tenminste, kwalitatief goede content. Google beloont websites die een goed verhaal vertellen. Die belangrijke informatie delen, waar bezoekers iets aan hebben. Lange blogartikelen (van vaak meer dan 750 zoekwoorden) die uitleggen hoe producten werken of wat diensten opleveren. Rijk aan tekst en aangevuld met afbeeldingen, video’s of andere bronnen van informatie. To-the-point zoals in een persoonlijk gesprek, met een natuurlijke optimalisatie met zoektermen.
2) Een waardevol backlinkprofiel
Niets zo belangrijk als verwijzingen van andere kwalitatief goede websites. Google gebruikt het backlinkprofiel nog altijd als een zeer belangrijk signaal voor kwaliteit in het algoritme. Waarbij de nadruk meer dan ooit ligt op kwalitatief goede backlinks, van betrouwbare andere websites. Linkbuilding zonder gekochte links of zelfs linkpakketten. Voor een betrouwbaar en natuurlijk linkprofiel op basis van kwaliteit, waaraan Google de waarde van je website afleest.
3) Uitstekende websitetechniek
De techniek van de website maakt goede SEO-optimalisatie compleet, waardoor je hoger in Google komt. Met een korte laadtijd en een website die technisch vlekkeloos werkt. Met schone code en een snelle verwerking van opgevraagde pagina’s, om bezoekers de best mogelijke ervaring aan te kunnen bieden.
De drie peilers samen brengen je website bovenaan in Google, binnen de organische resultaten. De ideale website bevat hoogwaardige content waar bezoekers iets aan hebben. Met waardevolle backlinks van betrouwbare bronnen. Op een server met een minimale laadtijd, voor een snelle en vlekkeloze online ervaring. Zaken waar we als internet marketing bureau dagelijks aan werken, om de website tot in de puntjes te optimaliseren en daarmee keer op keer hoger in Google te komen. Naast deze drie belangrijkste punten zijn er nog zo'n 200 factoren waar Google naar kijkt, waar we natuurlijk veel ervaring mee hebben.
Zo kom je hoog in Google: SEO checklist
Ben je op zoek naar meer concrete tips om altijd bovenaan in Google te komen? Er bestaan geen garanties, maar het is verstandig om er zelf in ieder geval alles aan te doen. Hoger in Google door doorlopende optimalisatie, te beginnen met die van alle content die je publiceert. We zetten een aantal handige tips van experts op een rij, die belangrijke geheimen onthullen:
1) Optimaliseer voor onderwerpen
“Zoekwoorden spelen nog altijd een belangrijke rol, maar zijn ondertussen ingehaald door onderwerpen. Google vraagt een goede semantische samenhang op pagina’s. Kies een hoofdzoekterm, met enkele aanvullende semantisch samenhangende andere zoektermen.” Bijvoorbeeld door op een pagina over [hoger in Google] ook te spreken over een zoekmachine marketing bureau, omdat we er in die hoedanigheid voor zorgen dat je organisch hoog in Google kunt komen.
2) Bouw aan een interne linkstructuur
“Begin met onderzoek naar belangrijke zoektermen en bepaal aan de hand daarvan de ideale sitestructuur. Met afzonderlijke pagina’s voor alle belangrijke zoektermen, op basis van hun zoekvolume en de SEO-moeilijkheidsscore. Neem daarin ook voorstellen voor interne links op, om het interne linkprofiel naar de belangrijkste pagina’s in de website te laten wijzen.”
Let op: optimaliseer op basis van het zoekvolume en de SEO-moeilijkheidsscore. Dus niet op basis van de Google AdWords-concurrentiescore. Die geeft een vertekend beeld en is niet geschikt voor Search Engine Optimization om organisch hoger in Google te komen.
Verrijk teksten met andere vormen van content
“Goede SEO vraagt om uitstekende teksten door een SEO tekstschrijver. En om aanvullende content, om de pagina’s verder te verrijken. Denk aan afbeeldingen en infographics, net als aan video’s en links naar externe bronnen. Een belangrijke verrijking voor goede content, die de optimalisatie verder verbetert.”
En onze tip? Gebruik lange artikelen, om concepten tot in de puntjes uit te leggen. Daarmee kom je gemakkelijk hoger in Google op een specifieke zoekterm, zoals in dit geval [hoger in Google]. En gebruik je interne links naar andere belangrijke pagina’s zoals die over je werkzaamheden als reclamebureau? Dan draagt het artikel ook bij aan de vindbaarheid van die pagina.
Jouw website bovenaan in Google
Je website bovenaan in Google is een kwestie van goede optimalisatie, op basis van een duidelijke SEO-strategie. Aan de hand van een gedegen onderzoek naar zoektermen, op basis van zoekvolumes en de SEO-moeilijkheidsscore. Om een sitestructuur te bepalen, met daarin alle belangrijke pagina’s voor de verschillende interessante zoektermen.
Schrijf geoptimaliseerde diensten- en landingspagina’s, of optimaliseer de categorieën en teksten bij de producten om hoger in Google te komen. Maak voor de belangrijkste zoektermen gebruik van ondersteunende SEO landingspagina’s en blogartikelen. Voor een goede SEO-optimalisatie, waarmee je net als een ervaren internet marketing bureau hoger in Google komt. Zodat je website op de belangrijke zoektermen altijd bovenaan in Google zal staan.
Kun je hierbij wel wat hulp gebruiken? Neem gerust contact op in het contactformulier hieronder, zodat we jouw website kunnen analyseren op 200 punten die er vandaag de dag toe doen om hoger in Google te komen.