Jesse van Doren Neem contact op
Wie is Jesse van Doren?

Jesse van Doren is veelgevraagd technologie- en innovatie deskundige en dé trendwatcher van dit moment. Hij bevindt zich midden in de technologie-hausse, werd uitgeroepen tot meest beloftevolle jonge ondernemer van het jaar en is regelmatig op televisie te zien bij BNN/Vara, AVRO/TROS en RTL Nieuws.

De bedrijven van Jesse:

Jesse begon met ondernemen op zijn 11e. Dit liep volledig uit de hand en inmiddels hebben hij en zijn team voor meer dan 350 organisaties gewerkt. Je kunt zijn team boeken als onafhankelijk vertrouwde adviseur op het gebied van technologie- en innovatie. Altijd sterk in data-gedreven marketing, design, creatieve campagnes en voice applicaties

Wie is Jesse van Doren? De bedrijven van Jesse:

Interesse in een out-of-the-box training? Het is dé manier voor veel organisaties om (weer) te innoveren. Wil je terug naar de start van jouw bedrijf, toen je nog op een bierviltje kon uittekenen wat je van plan was en welke stappen je daarvoor wilde zetten?

Wie is Jesse van Doren?

Jesse van Doren is veelgevraagd technologie- en innovatie deskundige en dé trendwatcher van dit moment. Hij bevindt zich midden in de technologie-hausse, werd uitgeroepen tot meest beloftevolle jonge ondernemer van het jaar en is regelmatig op televisie te zien bij BNN/Vara, AVRO/TROS en RTL Nieuws.

De bedrijven van Jesse:

Jesse begon met ondernemen op zijn 11e. Dit liep volledig uit de hand en inmiddels hebben hij en zijn team voor meer dan 350 organisaties gewerkt. Je kunt zijn team boeken als onafhankelijk vertrouwde adviseur op het gebied van technologie- en innovatie. Altijd sterk in data-gedreven marketing, design, creatieve campagnes en voice applicaties

Veel organisaties groeien uit tot logge bedrijven, waarin het niet meer meevalt om wijzigingen door te voeren. Er is sprake van allerlei legacy, waardoor veranderingen traag gaan en het niet goed meer lukt om te blijven innoveren.

Dat is zonde, omdat een gebrek aan innovatie het lastig maakt om de organisatie klaar te stomen voor de toekomst. Het speelveld verandert doorlopend, waardoor het belangrijk is om daarin mee te gaan. Creativiteit is een van de belangrijke menselijke vaardigheden, om het verschil te maken ten opzichte van concurrenten die proberen marktaandeel af te snoepen.

Is er binnen jouw organisatie sprake van beperkende budgetten en bijvoorbeeld verouderde systemen waar je mee te maken hebt? Het zijn typische symptomen voor organisaties die te groot zijn gegroeid om daadwerkelijk te veranderen en innoveren. Een out-of-the-box training is dan een goed idee, om terug te gaan naar de flexibiliteit en overtuiging om met een idee op een bierviltje de wereld te kunnen veranderen.

Out-of-the-box: zonder beperkingen
In organisaties groeien ongemerkt allerlei beperkingen, waardoor het steeds moeilijker wordt om te innoveren. Dat heeft vaak te maken met de grootte van een bedrijf, net als met de manier waarop bepaalde dingen nu eenmaal worden aangepakt. Het wordt lastiger om buiten de gebaande paden te gaan. Dat is jammer, omdat het daardoor niet meevalt een probleem of uitdaging een keer van een andere kant te benaderen. Juist door meerdere perspectieven te gebruiken en goed te kijken naar hoe anderen daarmee omgaan ontstaan er vaak goede ideeën.

Met een out-of-the-box training zorg je ervoor dat je de beperkingen even kunt laten voor wat ze zijn, door net te doen alsof ze niet bestaan. Het wordt wél mogelijk om een keer buiten de gebaande paden te treden, juist om het helemaal anders aan te pakken dan wat jullie inmiddels gewend zijn. Om weer eens op een bierviltje te schrijven wat de nieuwe plannen zijn, en om daar ook daadwerkelijk mee aan de slag te gaan.

Tijdens een training om out-of-the-box te denken leren jullie de beperkingen los te laten en de creativiteit de vrije loop te laten. Er zijn geen foute antwoorden, omdat alle input kan leiden tot een nieuw waardevol idee. Het brein werkt associatief, waardoor het belangrijk is om zo vrij mogelijk te mogen denken over eventuele oplossingen. Vanuit het collectief met medewerkers of een specifieke afdeling wordt veel sneller duidelijk welke alternatieve oplossingen er beschikbaar zijn. Bijvoorbeeld om het sneller, slimmer of beter te doen dan concurrenten in de markt.

Workshops voor organisaties
Benieuwd hoe een out-of-the-box training concreet kan helpen om uitdagingen en problemen op een andere manier te benaderen? Het is altijd belangrijk om een paar kritische vragen te stellen, zoals:
- Welke ingrijpende veranderingen in de branche zitten er aan te komen?
- Wat is er nodig om creativiteit en slimme initiatieven binnen de organisatie te stimuleren?
- Hoe kan nieuwe technologie jouw klanten beter helpen?

Het zijn een paar vragen die tijdens een out-of-the-box training centraal zullen staan. De ingrijpende veranderingen kunnen veel organisaties wel benoemen, maar ze weten niet altijd goed hoe ze daar mee om moeten gaan. Een nieuw bedrijf zonder legacy zou een bierviltje pakken en daarop de oplossingen schrijven die te binnen schieten. Binnen grotere organisaties met bestaande systemen en belangrijke processen lijkt dat niet altijd mogelijk. Tijdens de training leren jullie daar wél weer met een frisse blik naar te kijken, om tot de beste oplossingen te komen.

In veel gevallen kan technologie helpen om klanten de best mogelijke service te bieden (zie ook: toekomst van marketing), afgestemd op de belangrijke behoeften die zij hebben. Technologie helpt processen te optimaliseren en kan die zelfs volledig veranderen. Het is daarbij vooral belangrijk om uit te gaan van wat klanten belangrijk vinden en hoe dat aansluit bij de missie en visie van de organisatie. Het is de kunst om aan de ene kant trouw te blijven aan wat je belangrijk vindt, zonder je te laten leiden door beperkingen die daarbij passen.

Door tijdens de out-of-the-box training inzichtelijk te maken welke creativiteit en slimme initiatieven er nodig zijn wordt beter duidelijk wat er moet veranderen. Het is tijdens de training even niet nodig om binnen de lijntjes te kleuren. De bestaande kaders vervallen, om vrij te kunnen denken en op basis daarvan de beste oplossing te vinden. Dat wat er te binnen schiet en op het bierviltje komt is wellicht niet de uiteindelijke oplossing, maar biedt wel de handvatten om via associaties en aanvullende ideeën tot een goede aanpak te komen.

Training out-of-the-box denken
Benieuwd naar een out-of-the-box training en hoe dat de organisatie kan veranderen door op een andere manier om te gaan met uitdagingen waar je mee te maken hebt? Het is een training die bedrijven helpt om terug te gaan naar het bekende bierviltje. De beste ideeën beginnen heel klein, en vooral zonder allerlei beperkingen. Iedere organisatie heeft te maken met bestaande systemen, kaders en bepaalde patronen. Door daar even niet aan te denken krijgt de creativiteit vrij baan, bijvoorbeeld om met technologie te innoveren.

De trainingen helpen vast te stellen waar het mis gaat, de juiste vragen te stellen en aan de hand daarvan tot creatieve ideeën te komen. Door de out-of-the-box training regelmatig te herhalen worden medewerkers beter in het vrijlaten van hun creativiteit en innovatieve ideeën, om daar ook op andere momenten in het jaar de vruchten van te plukken. Het helpt de mindset te veranderen, waarmee je voorkomt dat er vastgeroeste patronen ontstaan waar de organisatie uiteindelijk niet meer buiten lijkt te kunnen. Benieuwd naar de out-of-the-box training of hoe hij in de afgelopen jaren werkte voor Google, Netflix, BMW en meer dan 350 andere organisaties? Lees Jesse zijn verhaal en neem online contact met hem op, bijvoorbeeld via het formulier onderaan deze website.

Vergelijkbare artikelen

Neem contact op met mij

Je kan mij bereiken via social media, email of vul gewoon het formulier hieronder in.

Je moet je naam invullen.
Je moet een geldig e-mail adres invullen.
Je moet een bericht invullen.

Bedankt!

Je aanvraag is ontvangen, ik zal zo snel mogelijk op je terugkomen.