Jesse van Doren Neem contact op
Wie is Jesse van Doren?

Jesse van Doren is veelgevraagd technologie- en innovatie deskundige en dé trendwatcher van dit moment. Hij bevindt zich midden in de technologie-hausse, werd uitgeroepen tot meest beloftevolle jonge ondernemer van het jaar en is regelmatig op televisie te zien bij BNN/Vara, AVRO/TROS en RTL Nieuws.

De bedrijven van Jesse:

Jesse begon met ondernemen op zijn 11e. Dit liep volledig uit de hand en inmiddels hebben hij en zijn team voor meer dan 350 organisaties gewerkt. Je kunt zijn team boeken als onafhankelijk vertrouwde adviseur op het gebied van technologie- en innovatie. Altijd sterk in data-gedreven marketing, design, creatieve campagnes en voice applicaties

Wie is Jesse van Doren? De bedrijven van Jesse:

Benieuwd naar de ontwikkelingen in de samenleving, bijvoorbeeld om in te spelen op trends die zich voordoen? Het is de beste manier om er als organisatie voor te zorgen dat je relevant blijft binnen het speelveld waarop je actief bent.

Wie is Jesse van Doren?

Jesse van Doren is veelgevraagd technologie- en innovatie deskundige en dé trendwatcher van dit moment. Hij bevindt zich midden in de technologie-hausse, werd uitgeroepen tot meest beloftevolle jonge ondernemer van het jaar en is regelmatig op televisie te zien bij BNN/Vara, AVRO/TROS en RTL Nieuws.

De bedrijven van Jesse:

Jesse begon met ondernemen op zijn 11e. Dit liep volledig uit de hand en inmiddels hebben hij en zijn team voor meer dan 350 organisaties gewerkt. Je kunt zijn team boeken als onafhankelijk vertrouwde adviseur op het gebied van technologie- en innovatie. Altijd sterk in data-gedreven marketing, design, creatieve campagnes en voice applicaties

Door nu alvast na te gaan welke trends er spelen lukt het straks beter om de ontwikkelingen bij te houden of daar zelfs op aan te sluiten met de producten en diensten die je aanbiedt. Door mee te bewegen met de ontwikkeling in behoeften voorkom je dat je uiteindelijk niet meer relevant blijkt en achter de feiten aanloopt.

De trends en ontwikkelingen in de samenleving zijn er op verschillende niveaus. Op individueel en klein-collectief niveau gaan de trends en ontwikkelingen vaak snel, waardoor het lastig is om daar met een complete organisatie op in te spelen. Macro ontwikkelingen gaan langzamer, waardoor het beter mogelijk is om daar rekening mee te houden in bijvoorbeeld de strategische keuzes die je maakt. En ben je benieuwd naar die ontwikkelingen in de samenleving die er plaatsvinden? Dan is het een goed idee om daarvoor een spreker te boeken die deze trends goed in de gaten houdt.

Belangrijke trends in de samenleving
Benieuwd naar de trends in de samenleving en hoe je die ontwikkelingen als organisatie bij kunt houden? We zetten er drie voor je op een rij:
- Duurzaamheid in alles
- Verwondering om kleine dingen
- Welzijn door welvaart

Duurzaamheid in alles
Het is een van de belangrijkste ontwikkelingen in de samenleving: duurzaamheid in alles. De consument wordt zich steeds beter bewust van de wereld waarin we leven en de invloed die we daarop hebben. We weten inmiddels dat vliegen enorm schadelijk is voor het milieu, dat we zuinig moeten omgaan met brandstof en dat er duurzame alternatieven beschikbaar zijn voor heel veel gedrag dat we vertonen.

Eco kan gaan over van alles, van verwarming in huis tot de brandstof waarop we rijden en de materialen die we gebruiken om onze producten te verpakken. Consumenten weten dat ze het best hun eigen draagtas mee kunnen nemen, beter elektrisch kunnen rijden en een warmtepomp kunnen gebruiken om hun woning te verwarmen. Tegelijkertijd zijn diezelfde consumenten zich nog niet bewust van heel veel andere alternatieven die er beschikbaar zijn.

Door als organisatie na te denken over duurzaamheid en daar bewuste keuzes in te maken sluit je goed aan bij de wensen en behoeften van consumenten. Het gaat soms om latente behoeften, al worden steeds meer mensen zich bewust van de doelstellingen op het gebied van duurzaamheid. Het ego gaat aan de kant, om aan de andere kant meer ruimte te bieden voor eco. Door duurzaam te ondernemen lukt het beter om consumenten te binden en hen loyaal te maken aan de producten en diensten die je levert.

Verwondering om kleine dingen
Het kon lange tijd niet groot en groots genoeg zijn, om de meest extreme ervaringen mee te maken en bijvoorbeeld naar de andere kant van de wereld af te reizen. Een belangrijke trend in de samenleving is die om het juist weer veel dichterbij huis te zoeken, ook in de dingen waar we normaal gesproken niet zo bij stilstaan. De jongere generatie houdt van wandelen en van hiken, om met meer aandacht te kunnen kijken naar de wereld vlakbij ons.

Het hoeft allemaal niet meer zo groots en meeslepend te zijn, juist omdat ook de kleine dingen op een bijzondere manier vaak enorm de moeite waard zijn. Dat is waar steeds meer consumenten zich van bewust worden, om zich te verwonderen om de kleine dingen die ze meemaken. We besteden meer aandacht aan de kleine dingen, door daar in detail naar te kijken en meer tijd in te steken.

Zet als organisatie de puntjes op de ‘i’ door de beste kwaliteit en een unieke ervaring te bieden, juist als dat dichtbij huis is. We willen graag weten waar de producten vandaan komen en hoe daar met veel aandacht en energie aan is gewerkt. Op die manier is het de verwondering om de kleine dingen die leidt tot de meeste toegevoegde waarde. Hoe dichter bij huis en hoe kleiner, des te meer aandacht we daaraan besteden om daarmee volledig in de diepte te duiken.

Welzijn door welvaart
De derde ontwikkeling in de samenleving is die van welvaart naar welzijn. We hebben ons lange tijd gericht op de economische ontwikkelingen, door steeds maar meer te produceren en de omzetten te verhogen. We gingen er altijd vanuit dat economische groei uiteindelijk zou leiden tot volledige groei en meer persoonlijke ontwikkeling. Meer omzet was altijd een goed idee, zonder dat we keken naar de impact die we daarmee hadden.

Inmiddels hechten we meer waarde aan welzijn. Het gaat nog steeds om omzet, maar ook om wat er met die omzet gebeurt. Lukt het daarmee om meer consumenten een geweldige ervaring te bieden en is er geld beschikbaar om medewerkers een fijne werkomgeving te bieden? Het zijn zaken die bijdragen aan welzijn, voor een breder succes dan alleen op basis van de welvaart waar we altijd naar keken.

Let als organisatie goed op de welzijn waar je aan werkt, door het breder te trekken dan het economisch succes alleen. Het is een belangrijke trend in de samenleving, om te voorkomen dat je de connectie mist met consumenten die zich bewust willen worden van hun eigen ervaren geluk. Steeds meer bedrijven willen geluk creëren, zowel bij klanten als bij de eigen medewerkers. Ze dragen op die manier bij aan welzijn in plaats van welvaart.

Spreker over ontwikkelingen en trends
Een spreker gezocht over de ontwikkelingen in Nederland en de belangrijke trends die er gaande zijn? Jesse van Doren kent de ontwikkelingen en trends en spreekt daarover tijdens verschillende lezingen. Hij gaat specifiek in op technologie en de bijdrage aan de verschillende ontwikkelingen, net als hoe andere organisaties daar al op een bijzondere manier gebruik van maken. Hij inspireert met de ontwikkelingen en trends, bijvoorbeeld om voor meer welzijn te zorgen, rekening te houden met duurzaamheid en klanten te verwonderen met het kleine dat veel aandacht krijgt.

Meer weten over ontwikkelingen in de samenleving en hoe hij in de afgelopen jaren werkte voor Google, Netflix, BMW en meer dan 350 andere organisaties? Lees zijn verhaal en neem online contact met hem op.

Vergelijkbare artikelen

Neem contact op met mij

Je kan mij bereiken via social media, email of vul gewoon het formulier hieronder in.

Je moet je naam invullen.
Je moet een geldig e-mail adres invullen.
Je moet een bericht invullen.

Bedankt!

Je aanvraag is ontvangen, ik zal zo snel mogelijk op je terugkomen.