Jesse van Doren Neem contact op
Wie is Jesse van Doren?

Jesse van Doren is veelgevraagd technologie- en innovatie deskundige en dé trendwatcher van dit moment. Hij bevindt zich midden in de technologie-hausse, werd uitgeroepen tot meest beloftevolle jonge ondernemer van het jaar en is regelmatig op televisie te zien bij BNN/Vara, AVRO/TROS en RTL Nieuws.

De bedrijven van Jesse:

Jesse begon met ondernemen op zijn 11e. Dit liep volledig uit de hand en inmiddels hebben hij en zijn team voor meer dan 350 organisaties gewerkt. Je kunt zijn team boeken als onafhankelijk vertrouwde adviseur op het gebied van technologie- en innovatie. Altijd sterk in data-gedreven marketing, design, creatieve campagnes en voice applicaties

Wie is Jesse van Doren? De bedrijven van Jesse:

Komen de volgende vragen in je op: 'wat is affiliate marketing'? of ‘Wat is een affiliate partner?' Lees dan snel verder. Ben je op zoek naar een affiliate marketing consultant die je marketingmix kan verbeteren en je online bedrijf naar nieuwe hoogtes kan brengen? Wij kunnen je helpen.

Wie is Jesse van Doren?

Jesse van Doren is veelgevraagd technologie- en innovatie deskundige en dé trendwatcher van dit moment. Hij bevindt zich midden in de technologie-hausse, werd uitgeroepen tot meest beloftevolle jonge ondernemer van het jaar en is regelmatig op televisie te zien bij BNN/Vara, AVRO/TROS en RTL Nieuws.

De bedrijven van Jesse:

Jesse begon met ondernemen op zijn 11e. Dit liep volledig uit de hand en inmiddels hebben hij en zijn team voor meer dan 350 organisaties gewerkt. Je kunt zijn team boeken als onafhankelijk vertrouwde adviseur op het gebied van technologie- en innovatie. Altijd sterk in data-gedreven marketing, design, creatieve campagnes en voice applicaties

Samen met je team kunnen we je helpen om alles te begrijpen wat te maken heeft met affiliate marketing. Mijn naam is Jesse van Doren, oprichter van Brize, een data-gedreven growth hacking bureau wiens affiliate marketing consultants streven naar het volledig optimaliseren van de marketingmix van je bedrijf. Wij adviseren organisaties om affiliate marketing effectief in te zetten. Met veel ervaring op het gebied van online marketing hebben mijn team en ik tientallen bedrijven geholpen, zowel in Nederland als in het buitenland, met hun affiliate marketing ambities.

Wat is affiliate marketing?
Affiliate marketing wordt vaak gedefinieerd als het proces waarbij een product of dienst wordt gepromoot en in ruil daarvoor wordt er een commissie ontvangen. Nu je weet wat de betekenis is van affiliate marketing, leggen we je graag uit hoe het werkt. Affiliate marketing werkt als een op prestatie gebaseerde marketingstrategie. Affiliate marketing is een vorm van online marketing waarbij marketeers hun 'affiliates' belonen voor het genereren van leads/sales voor het bedrijf.

Affiliate marketing relatie
Affiliate marketing viert de relatie tussen drie belangrijke spelers van het affiliate marketingproces. Deze drieledige relatie draait om de adverteerder, aangesloten uitgever en consument.

Een korte omschrijving van elke affiliate marketing speler, vind je hieronder:
1. Adverteerder
De adverteerder is in feite de partij die het product of dienst aan de affiliate partner levert, zodat zij het product of de dienst kan promoten. Vanuit het oogpunt van een affiliate, is de adverteerder zijn partner en bezit hij een product of dienst waarvan de affiliate uitgever denkt dat deze zijn/haar volgers ten goede zou komen.

Affiliate marketing is succesvol wanneer de aanbeveling van de affiliate leidt tot leads voor de adverteerder. De adverteerder bepaalt de hoogte van de vergoeding die de affiliate partner krijgt, op basis van wat een lead of sale waard is voor de adverteerder.

2. Affiliate uitgever
De affiliate (uitgever) is degene die het product of dienst van de adverteerder promoot en wordt betaald voor elke lead of sale die ze aan de adverteerder brengen, middels een commissie. Vanuit het oogpunt van een affiliate partner zijn er drie basisstappen die plaatsvinden om met succes het affiliate marketing proces te starten.

Allereerst moet je, om een ​​affiliate te worden, een bedrijf kiezen om mee samen te werken. Als affiliate marketing consultant geloof ik dat het belangrijk is om samen te werken met een bedrijf waarvan je in het product of de dienst gelooft en het ook zelf zou gebruiken. Dit maakt je aanbeveling geloofwaardiger voor je volgers. Zodra de adverteerder je als publisher heeft geaccepteerd, kun je zijn advertentiemateriaal promoten.

Onze affiliate marketing consultants hebben samengewerkt met tientallen affiliate partners om ervoor te zorgen dat ze een enorme hoeveelheid inkomsten genereren door content van adverteerders te promoten. Dit kan worden gedaan door een bericht over het product te schrijven, ergens een knop/banner op je site te plaatsen of door het product simpelweg te promoten bij iemand die je kent en hen een link te geven om het product te vinden.

Je wordt betaald door de adverteerder wanneer een volger of vriend de link gebruikt die je opgeeft en een aankoop doet. De link die je verstrekt bevat een unieke ID die aan je is gekoppeld als affiliate partner, zodat de adverteerder kan zien aan de hand van de aankopen die zij ontvangen, hoeveel leads of verkopen zijn gegenereerd door je affiliate koppeling.

3. Klant
Als affiliate marketing consultant ben ik getuige geweest van de opkomst van social media influencers en e-mailmarketing, om consumenten te bereiken die een product of dienst kopen. Nadat een consument een aankoop heeft gedaan en de link van de adverteerder gebruikt, wordt de affiliate uitgever betaald.

Afbeelding: Wat is Affiliate Marketing?

 
Kosten van Affiliate Marketing
De kosten van affiliate marketing voor adverteerders hangen af van de manier hoe een adverteerder een affiliate partner wil betalen. Adverteerders kunnen bepalen of ze hun affiliate partner per transactie een vast bedrag willen betalen, of een percentage van de totale omzet aan de affiliate uitgever willen betalen. Vaak brengen affiliate marktplaatsen ook een vast bedrag in rekening voor het gebruik van hun platform.

De comissie die wordt uitgekeerd, is afhankelijk van het type product dat de adverteerder heeft. Door onze ervaring met affiliate marketing zien wij meestal dat producten of diensten met hoge prijzen zoals vakanties en auto's gepaard gaan met een een lagere affiliatievergoeding voor uitgevers.

Het is moeilijk om de exacte kosten van affiliate marketing te bepalen, omdat deze slechts afhankelijk is van de marketinginspanningen en de concurrentie in je specifieke nichemarkt.

Infographic: Affiliate marketing uitgaven

 
Waar kun je affiliate marketing partijen vinden?
Bestaande klanten
Om affiliate partners te vinden, is het altijd een goed begin om eerst naar je huidige klanten te kijken. Door een e-mail te sturen naar huidige klanten en hen de mogelijkheid te bieden om wat geld te verdienen door je product aan te bevelen, kun je nieuwe leads en potentiële verkopen verzamelen.

Affiliate netwerk
Een andere manier om affiliate partners te vinden, is door een affiliate netwerk te gebruiken. Websites zoals clickbank.com, Daisycon.com, Tradetracker.com en Awin.com beschrijven zichzelf als affiliate marktplaatsen waar adverteerders hun producten kunnen verkopen en kunnen koppelen met uitgevers om hen affiliate partner te maken. We kunnen je verder adviseren over dit proces en je helpen bij het beslissen welk affiliatenetwerk het beste bij je organisatie past.

Hoe Brize kan helpen met affiliate marketing
Mijn team van affiliate marketing consultants en ik hebben de nodige kennis opgedaan en bestuderen regelmatig trends in affiliate marketing. We kunnen hulp bieden bij het vinden, opbouwen en onderhouden van relaties. Laat je gegevens achter in het contactformulier en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Vergelijkbare artikelen

Neem contact op met mij

Je kan mij bereiken via social media, email of vul gewoon het formulier hieronder in.

Je moet je naam invullen.
Je moet een geldig e-mail adres invullen.
Je moet een bericht invullen.

Bedankt!

Je aanvraag is ontvangen, ik zal zo snel mogelijk op je terugkomen.