Jesse van Doren Neem contact op
Wie is Jesse van Doren?

Jesse van Doren is veelgevraagd technologie- en innovatie deskundige en dé trendwatcher van dit moment. Hij bevindt zich midden in de technologie-hausse, werd uitgeroepen tot meest beloftevolle jonge ondernemer van het jaar en is regelmatig op televisie te zien bij BNN/Vara, AVRO/TROS en RTL Nieuws.

De bedrijven van Jesse:

Jesse begon met ondernemen op zijn 11e. Dit liep volledig uit de hand en inmiddels hebben hij en zijn team voor meer dan 350 organisaties gewerkt. Je kunt zijn team boeken als onafhankelijk vertrouwde adviseur op het gebied van technologie- en innovatie. Altijd sterk in data-gedreven marketing, design, creatieve campagnes en voice applicaties

Wie is Jesse van Doren? De bedrijven van Jesse:

Het onderwijs omarmt blended learning, waarin technologie een steeds grotere rol speelt. Het is een onderwerp waar Jesse als spreker en onderwijsdeskundige vaak over vertelt, bijvoorbeeld om de mogelijkheden van de toekomst te schetsen binnen het onderwijs.

Wie is Jesse van Doren?

Jesse van Doren is veelgevraagd technologie- en innovatie deskundige en dé trendwatcher van dit moment. Hij bevindt zich midden in de technologie-hausse, werd uitgeroepen tot meest beloftevolle jonge ondernemer van het jaar en is regelmatig op televisie te zien bij BNN/Vara, AVRO/TROS en RTL Nieuws.

De bedrijven van Jesse:

Jesse begon met ondernemen op zijn 11e. Dit liep volledig uit de hand en inmiddels hebben hij en zijn team voor meer dan 350 organisaties gewerkt. Je kunt zijn team boeken als onafhankelijk vertrouwde adviseur op het gebied van technologie- en innovatie. Altijd sterk in data-gedreven marketing, design, creatieve campagnes en voice applicaties

Prachtige voorbeelden van de toekomst van het onderwijs zijn wearables die de aanwezigheid en betrokkenheid van studenten meten, net als slimme brillen die het leren zichtbaar maken. Bovendien is er geavanceerde software beschikbaar voor gepersonaliseerde lesprogramma’s en kunnen algoritmes antwoord geven op prangende vragen waarvoor de leerkracht even geen tijd heeft. Dankzij VR en AR kunnen leerlingen de stof ervaren, terwijl 3D-printers bijdragen aan maximale interactie met de belangrijke thema’s en onderwerpen waarover wordt lesgegeven.

Jesse wordt regelmatig gevraagd door directeuren van basisscholen, middelbare scholen, hogescholen en universiteiten om een visie te geven op het onderwijs van de toekomst. Daarnaast is hij betrokken geweest bij diverse educatieve uitgeverijen van de toekomst.

Big data en Kunstmatige Intelligentie (KI) in het onderwijs
We horen veel over big data en Kunstmatige Intelligentie (KI), maar hoe is dat van toepassing op de toekomst van het onderwijs? Als spreker vertelt Jesse over bijvoorbeeld Redshelf, een producent van digitale schoolboeken. Door goed te kijken naar de manier waarop studenten lezen en de tijd die ze besteden aan studeren is het mogelijk om de stof daarop aan te passen. Onderwijsinstellingen kunnen hun leerlingen veel beter prikkelen en de juiste informatie aanbieden, die aansluit bij de beste manier om te studeren. Bovendien biedt het meer mogelijkheden om in het eigen tempo te werken en begeleiding in te roepen wanneer dat nodig is.

Daarnaast biedt blended learning mogelijkheden voor betere selectie aan de poort. We weten uit big data dat studenten met stress over bijvoorbeeld de financiën meer geneigd zijn om hun studie vroegtijdig af te breken. Een doorn in het oog van hogescholen en universiteiten, net als andere onderwijsinstellingen. Het analytics model van Civitas Learning helpt die situaties te voorkomen, door vooraf na te gaan wat de onderwijsbehoeften- en mogelijkheden van studenten zijn. De Staatsuniversiteit van Arizona wist daarmee 20 procent meer studenten af te laten studeren, waardoor de resultaten over de gehele linie verbeterden.

Virtual en Augmented Reality
De Kunstmatige Intelligentie (KI) om leerlingen en studenten beter te begeleiden gaat hand in hand met Virtual Reality (VR) en Augmented Reality (AR). Het zijn technologieën die bijdragen aan daadwerkelijke ervaringen, bijvoorbeeld om de stof tot leven te wekken. Het is technologie die het leuker kan maken, maar die bovendien kan bijdragen aan een beter begrip van complexe situaties en samenstellingen. Steeds meer docenten zien de toegevoegde waarde daarvan, om leerlingen veel beter te betrekken bij waarover ze graag les willen geven.

Een mooi voorbeeld dat Jesse als spreker over de toekomst van het onderwijs regelmatig gebruikt is de datahandschoen van het CAVE VR-systeem. Het gaat om een headset en een handschoen, die samen een bijzondere ervaring mogelijk maken. De technologie kan allerlei zintuigen van studenten prikkelen, om ze naar een totaal andere wereld te transporteren. Er is sprake van telepresence, bijvoorbeeld om op een heel realistische wijze de geschiedenis in te duiken en de ontwikkelingen daar met eigen ogen te aanschouwen.

Dankzij de Google Glass en de technologie in smartphones kunnen studenten tijdens een schoolreis en op andere momenten meer leren over de omgeving waarin ze zich bevinden. Het is Augmented Reality (AR) met een heel duidelijke educatieve insteek. De beste manier om op een innovatieve manier te ontdekken over de wereld om ons heen. Het betrekt leerlingen en studenten bij de stof, op een manier zoals zelfs het best geschreven studieboek dat met geen mogelijkheid zou kunnen.

Robots in de klas: blended learning
Tenslotte krijgen ook robots steeds vaker een plaats in de klas. Het is een goed voorbeeld van blended learning, waarbij technologie en traditionele onderwijsvormen op een mooie manier samengaan. Robots nemen de repeterende taken over, bijvoorbeeld om na te gaan of iedereen aanwezig is en voldoende aandacht heeft bij de stof waarover wordt gesproken. Het biedt leerkrachten de kans om de soft skills toe te passen. Ook komt er meer ruimte voor creativiteit en kritisch denken, een paar belangrijke menselijke vaardigheden die ook in het werkveld steeds meer aandacht zullen krijgen.

In China gaan ze zelfs nog een stukje verder en hebben ze een systeem ontwikkeld om het gedrag van studenten te analyseren:

School in China gebruikt intelligentie om gedrag van studenten te analyseren


Tip: Jesse krijgt als spreker over de toekomst van het onderwijs vaak de vraag of robots onze leerkrachten uiteindelijk zullen vervangen. Daar gelooft hij niet in, omdat zij unieke menselijke vaardigheden bevatten die robots niet hebben. Dankzij de robotisering kunnen leerkrachten zich richten op taken waarin zij de meeste waarde toevoegen, terwijl robots andere eenvoudigere taken overnemen.

In Zuid-Korea zijn al mooie voorbeelden beschikbaar. Robots helpen daar met het lesgeven in het Engels, bijvoorbeeld dankzij de introductie van Engkey. Het zijn robots die op afstand bestuurd kunnen worden, om leerlingen op de basisschool een vreemde taal te leren. Vergelijkbare technologie wordt gebruikt door de Arizona State University. MBA-studenten kunnen er gebruik maken van robots om op afstand deel te nemen aan lessen en colleges.

Spreker over de toekomst van het onderwijs
De technologische mogelijkheden zullen de toekomst van het onderwijs stap voor stap veranderen. Als spreker vertelt Jesse over de praktische voorbeelden op het gebied van VR en AR, net als over robotisering en bijvoorbeeld de toepassing van blockchain. Het verbetert de validiteit van transcripties en dossiers. Bovendien biedt het kansen op het gebied van beveiliging, waardoor steeds meer scholen daar uiteindelijk gebruik van zullen maken.

Blended learning vraagt om de omarming van technologie, die het onderwijs zal veranderen. De technologie maakt het mogelijk om een nieuwe stap te maken als het gaat om effectiviteit en efficiëntie, net als om nieuwe creatieve mogelijkheden. Daarbij zijn menselijke vaardigheden van enorm belang. Er ontstaan mogelijkheden op het gebied van personalisatie, betrokkenheid en begeleiding, waardoor uiteindelijk zowel leerkrachten en docenten als leerlingen en studenten daarvan zullen profiteren. Als spreker legt Jesse graag uit over de toekomst van het onderwijs, om op een praktische en concrete manier in kaart te brengen hoe we onze toekomstige generaties over 5 tot 10 jaar of verder in de toekomst les zullen geven.

Benieuwd hoe hij als spreker vertelt over de toekomst van het onderwijs en hoe hij in de afgelopen jaren werkte voor Universiteit van Amsterdam, Hogeschool van Amsterdam, Nyenrode Business Universiteit, Google, Netflix, BMW en meer dan 350 andere organisaties? Lees zijn verhaal en neem online contact met hem op via het formulier onderaan de website.

Vergelijkbare artikelen

Neem contact op met mij

Je kan mij bereiken via social media, email of vul gewoon het formulier hieronder in.

Je moet je naam invullen.
Je moet een geldig e-mail adres invullen.
Je moet een bericht invullen.

Bedankt!

Je aanvraag is ontvangen, ik zal zo snel mogelijk op je terugkomen.