Jesse van Doren Neem contact op
Wie is Jesse van Doren?

Jesse van Doren is veelgevraagd technologie- en innovatie deskundige en dé trendwatcher van dit moment. Hij bevindt zich midden in de technologie-hausse, werd uitgeroepen tot meest beloftevolle jonge ondernemer van het jaar en is regelmatig op televisie te zien bij BNN/Vara, AVRO/TROS en RTL Nieuws.

De bedrijven van Jesse:

Jesse begon met ondernemen op zijn 11e. Dit liep volledig uit de hand en inmiddels hebben hij en zijn team voor meer dan 350 organisaties gewerkt. Je kunt zijn team boeken als onafhankelijk vertrouwde adviseur op het gebied van technologie- en innovatie. Altijd sterk in data-gedreven marketing, design, creatieve campagnes en voice applicaties

Wie is Jesse van Doren? De bedrijven van Jesse:

Bedrijven nodigen me regelmatig uit als spreker over de toekomst van de detailhandel. Ze vragen me naar de technologische ontwikkelingen die er voor de deur staan, en waar nu over wordt nagedacht. Ik neem je mee in de belangrijkste ontwikkelingen.

Wie is Jesse van Doren?

Jesse van Doren is veelgevraagd technologie- en innovatie deskundige en dé trendwatcher van dit moment. Hij bevindt zich midden in de technologie-hausse, werd uitgeroepen tot meest beloftevolle jonge ondernemer van het jaar en is regelmatig op televisie te zien bij BNN/Vara, AVRO/TROS en RTL Nieuws.

De bedrijven van Jesse:

Jesse begon met ondernemen op zijn 11e. Dit liep volledig uit de hand en inmiddels hebben hij en zijn team voor meer dan 350 organisaties gewerkt. Je kunt zijn team boeken als onafhankelijk vertrouwde adviseur op het gebied van technologie- en innovatie. Altijd sterk in data-gedreven marketing, design, creatieve campagnes en voice applicaties

De invloed op de detailhandel is enorm, omdat er allerlei kansen liggen op het gebied van online shopping, social media en bijvoorbeeld een betere klantbeleving. De klant is mondiger geworden dan ooit en klanteisen nemen alleen maar toe, alleen de partijen die zichzelf het meest kunnen onderscheiden zullen het overleven. De detailhandel moet nieuwe retail technologie omarmen, om concurrentievoordeel te behouden.

Als spreker over de toekomst van de detailhandel heb ik uiteenlopende voorbeelden over hoe de detailhandel gaat veranderen. Zo laat ik voorbeelden zien van virtuele paskamers voor online winkels en robots die het voorraadbeheer netjes op orde maken. Magazijnen krijgen nieuwe sensoren en de beste beleving zorgt ervoor dat iedere klant de winkel met een glimlach verlaat. Het zijn antwoorden op de eisen van millenials en Generatie Z, die niet meer te vergelijken zijn met die van een aantal jaren geleden. De manier van betalen verandert, net als de wijze waarop we producten beschikbaar maken. 3D-printers bieden kansen op het gebied van personalisatie, terwijl robots repeterende taken overnemen. Het maakt de handen van medewerkers vrij om vanuit creativiteit en kritisch denken een betere winkelbeleving te bieden.

Robots en kunstmatige intelligentie
De toekomst van retail kan niet om de inzet van robots heen. Het maakt bedrijven efficiënter en effectiever, dankzij drie belangrijke voordelen:
- Hogere snelheid van werken
- Betere kwaliteit
- Minder fouten

Volgens het McKinsey Global Institute zullen robots in steeds meer gevallen resultaten bereiken die de menselijke mogelijkheden overstijgen. Ze kunnen sneller werken, betere kwaliteit bieden en tegelijkertijd het aantal fouten laten afnemen. Het zijn ideale ontwikkelingen voor de detailhandel en andere bedrijven, die kunnen profiteren van de robotisering die er gaande is.

Een mooi voorbeeld is Lowe, een grote speler op het gebied van home improvement. Het bedrijf gebruikt de LoweBot om klanten te begroeten en helpen. Een 3D-scanner identificeert klanten, waarna ze meteen hun vraag kunnen spellen. De robot helpt ze te vinden wat ze zoeken, door ze daar met lasersensoren naartoe te leiden. De interactie met klanten neemt toe, net als de efficiëntie om snel en foutloos te vinden waar zij naar op zoek zijn.

Ontdekken met VR en AR
Tegelijkertijd neemt de betrokkenheid van de klant toe, bijvoorbeeld door in de toekomst van de detailhandel gebruik te maken van Virtual Reality (VR) en Augented Reality (AR). Volgens Goldman Sachs zou de markt hiervoor in 2025 minimaal 1,6 miljard dollar waard voor moeten zijn, er liggen dus enorme kansen.

Veel bedrijven experimenteren binnen de retail al met VR en AR. Een goed voorbeeld is eBay in Australië, dat samenwerkte met Myer. Het is de grootste winkelketen van het land. Dankzij de VR Department Store kunnen klanten gebruik maken van een eBay Shoptical-headset. Met een blik op de producten kunnen ze daar meer over te weten komen en het aanschaffen. Het maakt winkelen vanuit de luie stoel een stuk overtuigender, net als in de winkel zelf.

Een ander voorbeeld dat Jesse als spreker over de toekomst van de detailhandel gebruikt is die van virtuele paskamers. Slimme spiegels zoals bij Nordstrom maakten foto’s en video-opnamen van de klant. De virtuele afbeeldingen maken het eenvoudig om nieuwe kleding te passen en die vanuit alle hoeken te bekijken. Bovendien is het mogelijk om outfits met elkaar te vergelijken en foto’s daarvan te delen via de verschillende sociale media, via instant messaging en via e-mail.

Betalen en Retail of Things
Eenmaal gepast of uitgeprobeerd en bekeken is het natuurlijk belangrijk om af te rekenen. Ook dat zal in de toekomst op een heel andere manier gebeuren. Amazon Go heeft bijvoorbeeld Grab and Go gelanceerd. Klanten pakken de producten die ze willen kopen en rekenen die automatisch af. Allerlei sensoren houden zowel de klant als de producten in de gaten, om de producten uit te boeken uit het voorraadsysteem zodra een product gekocht wordt en klanten hun ontvangstbewijs toe te sturen.

Als spreker over de toekomst van de detailhandel heeft Jesse het daarnaast graag over beveiliging. Nationwide geldt als een van de grote spelers op dit gebied, bijvoorbeeld als het gaat om biometrische identificatie. Creditcards met deze technologie werden in Zuid-Afrika al getest en sinds 2017 uitgerold naar de rest van de wereld. Bovendien maken we steeds vaker gebruik van (mobiele) apparaten met een vingerafdrukscanner of gezichtsherkenning. Gecombineerd met betalingen kunnen we daar in de toekomst veel veiliger mee omgaan, omdat we geen pincode of wachtwoord meer nodig hebben. Veel mensen gebruiken voor alles namelijk hetzelfde wachtwoord, wat erg hack-gevoelig is.

Spreker over de toekomst van retail
Benieuwd naar de toekomst van retail en de belangrijkste ontwikkelingen voor de detailhandel? Jesse gaat er als spreker graag uitgebreid op in. Jesse richt zich op specifieke sectoren binnen de retail en vertelt graag meer over het Retail of Things (RoT), waarmee er een heel nieuwe wereld wacht op winkeliers die graag vooruit willen en de nieuwe mogelijkheden willen benutten. De toekomst heeft van alles te bieden, Jesse kan dat middels praktische voorbeelden van over heel de wereld nu al op een prachtige manier laten zien.

Benieuwd wat Jesse als spreker over de toekomst van de detailhandel kan beteken voor jouw evenement en hoe hij in de afgelopen jaren werkte voor Google, Chinese supermarktketen Wah Nam Hong, BMW en meer dan 350 andere organisaties? Lees zijn verhaal en neem contact op via het formulier onderaan deze website.

Vergelijkbare artikelen

Neem contact op met mij

Je kan mij bereiken via social media, email of vul gewoon het formulier hieronder in.

Je moet je naam invullen.
Je moet een geldig e-mail adres invullen.
Je moet een bericht invullen.

Bedankt!

Je aanvraag is ontvangen, ik zal zo snel mogelijk op je terugkomen.