Jesse van Doren Neem contact op
Wie is Jesse van Doren?

Jesse van Doren is veelgevraagd technologie- en innovatie deskundige en dé trendwatcher van dit moment. Hij bevindt zich midden in de technologie-hausse, werd uitgeroepen tot meest beloftevolle jonge ondernemer van het jaar en is regelmatig op televisie te zien bij BNN/Vara, AVRO/TROS en RTL Nieuws.

De bedrijven van Jesse:

Jesse begon met ondernemen op zijn 11e. Dit liep volledig uit de hand en inmiddels hebben hij en zijn team voor meer dan 350 organisaties gewerkt. Je kunt zijn team boeken als onafhankelijk vertrouwde adviseur op het gebied van technologie- en innovatie. Altijd sterk in data-gedreven marketing, design, creatieve campagnes en voice applicaties

Wie is Jesse van Doren? De bedrijven van Jesse:

Vraag je jezelf af wat referral marketing is? Wil je leren van een referral marketing specialist die je kan helpen om meer leads, verkopen, omzet en merkbekendheid te genereren? Samen met je team kunnen we dit realiseren. Mijn naam is Jesse van Doren, oprichter van Brize, een marketingagency wiens referral

Wie is Jesse van Doren?

Jesse van Doren is veelgevraagd technologie- en innovatie deskundige en dé trendwatcher van dit moment. Hij bevindt zich midden in de technologie-hausse, werd uitgeroepen tot meest beloftevolle jonge ondernemer van het jaar en is regelmatig op televisie te zien bij BNN/Vara, AVRO/TROS en RTL Nieuws.

De bedrijven van Jesse:

Jesse begon met ondernemen op zijn 11e. Dit liep volledig uit de hand en inmiddels hebben hij en zijn team voor meer dan 350 organisaties gewerkt. Je kunt zijn team boeken als onafhankelijk vertrouwde adviseur op het gebied van technologie- en innovatie. Altijd sterk in data-gedreven marketing, design, creatieve campagnes en voice applicaties

Vraag je jezelf af wat referral marketing is? Wil je leren van een referral marketing specialist die je kan helpen om meer leads, verkopen, omzet en merkbekendheid te genereren? Samen met je team kunnen we dit realiseren.

Mijn naam is Jesse van Doren, oprichter van Brize, een marketingagency wiens referral marketing specialisten ernaar streven om je te helpen bij het gebruik van je huidige klantenbestand en het genereren van nieuwe leads vanuit deze database. Met behulp van referral marketing software tools heeft mijn team tientallen bedrijven geholpen, zowel in Nederland als in het buitenland, bij het succesvol implementeren van referral marketing.


Wat is referral marketing?
Als referral marketing specialist beschrijf ik referral marketing als het verkrijgen van nieuwe leads en potentiële klanten door producten en/of diensten via referrals te promoten. Referral marketing staat ook algemeen bekend als mond-tot-mond reclame. Hoewel de algemene consensus zou suggereren dat referral marketing spontaan en organisch is, kunnen bedrijven referrals vaak beïnvloeden via verschillende strategieën.

Om referral marketing ten volle te kunnen benutten, is het belangrijk dat je begrijpt dat er vier verschillende belanghebbenden zijn die allemaal kunnen profiteren van referral marketing wanneer deze succesvol is geïmplementeerd.

1. Jij
Voor succesvolle referral marketing moet je je in het middelpunt van de activiteit bevinden. Als referral marketing correct wordt uitgevoerd dan ben je de meest bevoordeelde partij van het referral proces. Wanneer je je dit realiseert zal je in staat zijn om met vertrouwen nieuwe referrals te vragen.

2. Bedrijf/organisatie
Referral marketing biedt vele voordelen voor je bedrijf of organisatie. De kosten van klantacquisitie nemen af ​​wanneer je bedrijf kan vertrouwen op referrals, om verkeer naar je bedrijf of organisatie te halen.

3. Referral bron
Klanten of contactpersonen die je doorverwijzen kunnen een gevoel van voldoening ervaren dat zij je hebben geholpen. Door referrals te belonen, zullen zij een gevoel van ambitie hebben om de doelen te bereiken die je hebt gesteld vanaf het begin van je ambassadeurcampagne.

4. De referral
Het hebben van de referral zelf zal zijn eigen voordelen bieden voor je referral marketing proces. De kans op conversie is groter wanneer een klant via een referral bij je bedrijf of organisatie terecht is gekomen. Door de verwijzing van je ambassadeur weet de klant wat voor product of dienst je levert en wat voor uitstekende klantenservice je aanbiedt.


Hoe creëer je referrals?
Als referral marketing specialist heb ik eerder al aangegeven dat referral marketing vereist dat je je klanten benadert om ambassadeur van je bedrijf te worden. Maar hoe begin je hiermee? Vraag het gewoon. Veel bedrijven vergeten of hebben niet genoeg zelfvertrouwen om hun klanten te vragen ze in de toekomst door te verwijzen. Als een referral marketing specialist, vraag ik mezelf vaak af: waarom? Deze bedrijven staan er niet bij stil dat de beste tijd om een ​​referral te vragen is wanneer je nog steeds actief betrokken bent bij de klant. Vraag om een referral wanneer je nog regelmatig met de klant in contact staat om zo de aandacht van deze klant vast te kunnen houden.

Veel referral marketing experts geloven dat bedrijven niet het vertrouwen hebben of bang zijn om wat aan de klant te vragen, omdat deze de relatie met de klant zullen beschadigen. Hierdoor verliezen zij een groot voordeel. Het komt in essentie neer op de denkwijze die je hebt. Voor succesvolle referral marketing moet je je klanten benaderen met de gedachte dat je een geweldige service of een geweldig product hebt geleverd, en dat je nu op zoek bent naar andere klanten die je kunnen helpen met je business.

Zoals elke referral marketing expert weet, is het ergste dat er kan gebeuren dat je nee als antwoord ontvangt, wanneer je een klant om een referral vraagt. En als de klant nee zegt, probeer dan te achterhalen waarom hij of zij je niet wilt helpen, zodat je ervan kunt leren en je bedrijf kunt versterken.

Infographic: Benefits of a referral program: Customers trust to their acquaintances, Bron: B2BEen referral marketing strategie implementeren
Als referral marketing expert heb ik de belangrijkste manieren onderzocht om een ​​referral strategie uit te voeren.

Ten eerste kun je niet aannemen dat je klanten weten hoe ze je moeten doorverwijzen. Om het je klanten gemakkelijk te maken, raad ik aan om visitekaartjes, brochures etc. uit te delen die duidelijk laten zien wat je doet en hoe je het doet. Het plaatsen van een referral verzoek in e-mail nieuwsbrieven en op de achterkant van visitekaartjes moedigen je klanten aan om naar je bedrijf te verwijzen.

Zodra je jouw klant om een referral hebt gevraagd, moet je het hen gemakkelijk maken. Door links naar beoordelingswebsites op je eigen website te plaatsen of aan e-mails te koppelen, geef je je klant een gemakkelijk pad om je door te verwijzen naar een nieuwe klant. Dit is essentieel als je een succesvol referral marketing proces wilt hebben.

En tot slot, houd er rekening mee dat een stimulans voor klanten die je doorverwijzen, hen vaak kan aanmoedigen om de tijd te nemen om je door te verwijzen. Dingen als korting op hun volgende aankoop of een erkenning van de referral kunnen vaak genoeg zijn voor klanten, vooral als ze het gevoel hebben dat je een goed product of dienst hebt verkocht.


Hoe Brize kan helpen
Mijn team van referral marketing specialisten en ik hebben deskundige kennis van referral marketing. We kunnen je bedrijf begeleiden in het succesvol implementeren van referral marketing, met een strategie die je bedrijf omhoog haalt en je bedrijf en klant positief door het referral proces leidt. Laat je e-mailadres achter in het onderstaande contactformulier om te ontdekken hoe onze referral marketing specialisten je bedrijf kunnen helpen groeien.

Vergelijkbare artikelen

Neem contact op met mij

Je kan mij bereiken via social media, email of vul gewoon het formulier hieronder in.

Je moet je naam invullen.
Je moet een geldig e-mail adres invullen.
Je moet een bericht invullen.

Bedankt!

Je aanvraag is ontvangen, ik zal zo snel mogelijk op je terugkomen.