Jesse van Doren Neem contact op
Wie is Jesse van Doren?

Jesse van Doren is veelgevraagd technologie- en innovatie deskundige en dé trendwatcher van dit moment. Hij bevindt zich midden in de technologie-hausse, werd uitgeroepen tot meest beloftevolle jonge ondernemer van het jaar en is regelmatig op televisie te zien bij BNN/Vara, AVRO/TROS en RTL Nieuws.

De bedrijven van Jesse:

Jesse begon met ondernemen op zijn 11e. Dit liep volledig uit de hand en inmiddels hebben hij en zijn team voor meer dan 350 organisaties gewerkt. Je kunt zijn team boeken als onafhankelijk vertrouwde adviseur op het gebied van technologie- en innovatie. Altijd sterk in data-gedreven marketing, design, creatieve campagnes en voice applicaties

Wie is Jesse van Doren? De bedrijven van Jesse:

Aan de slag met een persoonlijke ontwikkeling cursus en benieuwd hoe je stress in jouw werk kan voorkomen? Het werkt enorm frusterend als je steeds tegen dezelfde problemen aanloopt en je er met jouw handelen niet uitkomt.

Wie is Jesse van Doren?

Jesse van Doren is veelgevraagd technologie- en innovatie deskundige en dé trendwatcher van dit moment. Hij bevindt zich midden in de technologie-hausse, werd uitgeroepen tot meest beloftevolle jonge ondernemer van het jaar en is regelmatig op televisie te zien bij BNN/Vara, AVRO/TROS en RTL Nieuws.

De bedrijven van Jesse:

Jesse begon met ondernemen op zijn 11e. Dit liep volledig uit de hand en inmiddels hebben hij en zijn team voor meer dan 350 organisaties gewerkt. Je kunt zijn team boeken als onafhankelijk vertrouwde adviseur op het gebied van technologie- en innovatie. Altijd sterk in data-gedreven marketing, design, creatieve campagnes en voice applicaties

Soms is het belangrijk om een persoonlijke stap te maken, waarmee je de uitdagingen op een andere manier kunt aanpakken.

Persoonlijke ontwikkeling is ontzettend waardevol, maar helaas ook heel lastig. Het valt niet altijd mee om jezelf opnieuw uit te vinden, zodat je jouw uitdagingen aankunt en je van waarde kunt zijn voor de samenleving. Om te veranderen moet je daar de juiste energie insteken, waarmee je investeert in je eigen kunnen en uithoudingsvermogen. Het is de beste manier om een burn-out te voorkomen, al zal je daar op voorhand veel tijd en energie in moeten steken.

Benieuwd waarom verandering zo lastig is en hoe je daar met een persoonlijke ontwikkeling cursus toch aan kunt werken? We zetten een paar belangrijke redenen voor je op een rij:

Ingesleten gedrag
Jouw gedrag vertoon je waarschijnlijk al (tien)tallen jaren, waardoor je niet meer beter weet. Sterker nog, het kost moeite om je bewust te worden van het gedrag dat je vertoont. Je zal jouw normen en waarden moeten aanpassen, om tot nieuw gedrag te kunnen komen waarmee je persoonlijke ontwikkeling doormaakt.

Gebrek aan motivatie
Weet je dat het belangrijk is om jouw gedrag te veranderen en je persoonlijk te ontwikkelen? Het is helaas niet voldoende, omdat je daar ook de motivatie voor moet hebben. Het kost veel tijd en energie, juist op het moment dat je tegenslagen te verduren krijgt. Door op die momenten door te zetten slaag je er daadwerkelijk in om te groeien en ontwikkelen.

Nieuw gedrag is spannend
De belangrijkste uitdaging voor veel mensen is het nieuwe gedrag, dat spannend of eng kan aanvoelen. Je weet niet goed wat je moet verwachten en je weet niet zeker of jouw persoonlijke ontwikkeling een stap in de juiste richting is. Je wordt kwetsbaar als je wilt veranderen, dus dat maakt het spannend om je persoonlijk te ontwikkelen.

Burn-out voorkomen
Benieuwd hoe een persoonlijke ontwikkeling cursus jou kan helpen en hoe dat van toegevoegde waarde is? Het kan je bijvoorbeeld helpen een burn-out te voorkomen, omdat je niet meer aan blijft lopen tegen de beperkingen waar je mee te maken hebt.

Veel medewerkers doen hun werk op de automatische piloot. Het brein heeft weinig uitdaging en werkt zoals het dat al langere tijd doet. Daar is op zich niets mis mee, totdat er uitdagingen ontstaan of de hoeveelheid werk verder oploopt. Er ontstaan problemen en tijdsdruk, waar je niet altijd goed mee om kunt gaan. Je ervaart meer stress, omdat je op de automatische piloot gewoon door blijft gaan met de manier waarop je dat altijd hebt gedaan.

Om dit te veranderen zal je assertiever te werk moeten gaan, door je persoonlijk te ontwikkelen. Wellicht kan een andere aanpak of een andere manier van benaderen je helpen om de uitdagingen het hoofd te bieden. Een persoonlijke ontwikkeling cursus helpt je om jezelf naar een hoger niveau te tillen, door even af te stappen van de automatische piloot. Het is de enige manier waarop je ervoor zorgt dat je fris kunt kijken naar de wijze waarop je werkt. Je stapt uit de patronen van jouw gedrag. Dat kost veel meer energie dan op de automatische piloot, waardoor het een belangrijke stap is waarvoor je voldoende motivatie moet hebben.

Gelukkig met jouw werk en leven
Wil je gelukkig zijn met jouw werk en leven? Dan is het belangrijk om eerst na te denken over wat je daadwerkelijk wil. Populaire doelen van veel mensen zijn bijvoorbeeld:
- Een succesvol product ontwikkelen
- Mijlpalen behalen in een leuke baan
- Plezier in je werk en dagelijks leven
- Tevreden zijn met wie je bent
- Jezelf nuttig voelen door iets toe te voegen

Het valt niet mee om de bovenstaande doelen vanuit de automatische piloot te bereiken. Je denkt niet actief na over de stappen die je wilt zetten en de manier waarop jij je wilt ontwikkelen. Door daar wel de tijd voor te nemen heb je de mogelijkheid om concreter na te denken over de doelen die je belangrijk vindt.

Wil je bijvoorbeeld zorgen voor een nuttige toevoeging, waar de hele maatschappij iets aan heeft? Je kunt dat bereiken door je persoonlijk te ontwikkelen tijdens een cursus. Door nieuw gedrag aan te leren zorg je ervoor dat je meer rust kunt ervaren en bijvoorbeeld het hoofd vrijmaakt om nieuwe taken op te pakken.

Wil je vooral mijlpalen behalen in jouw baan of ervoor zorgen dat je een succesvol product ontwikkelt? Ook daarvoor heb je zoveel mogelijk vrije denkcapaciteit nodig. Dat lukt het best dankzij persoonlijke ontwikkeling, waarmee je voorkomt dat dagelijkse taken en uitdagingen te veel capaciteit opeisen. Een cursus voor persoonlijke ontwikkeling kan je wat dat betreft op meerdere manieren helpen, afhankelijk van het doel dat jij daarmee voor ogen hebt.

Cursus persoonlijke ontwikkeling: van toegevoegde waarde
Een cursus persoonlijke ontwikkeling is van grote toegevoegde waarde om jouw huidige gedrag in kaart te brengen, uitdagingen duidelijk te maken en nieuw gedrag aan te leren. Het helpt jou om beter om te gaan met de uitdagingen waar je in jouw werk of privé mee te maken hebt. Het is de beste manier om een burn-out te voorkomen en om assertiever te worden, of om capaciteit vrij te maken om de belangrijke doelen in jouw leven te realiseren. Persoonlijke ontwikkeling kost veel tijd en energie, maar vormt voor veel medewerkers de belangrijkste investering die ze in hun eigen toekomst kunnen doen.

Benieuwd naar de persoonlijke ontwikkeling cursus en hoe Jesse en zijn team deze basisprincipes in de afgelopen jaren hebben weten in te zetten tijdens talloze evenementen? Of wil je tijdens een interactieve workshop erachter komen wat het stress-level is in jouw organisatie om hier vervolgens met elkaar over in discussie te gaan? Jesse werkte voor meer dan 350 organisaties waaronder: Google, Netflix en BMW. Lees zijn verhaal en neem online contact via het contactformulier onderaan deze website.

Vergelijkbare artikelen

Neem contact op met mij

Je kan mij bereiken via social media, email of vul gewoon het formulier hieronder in.

Je moet je naam invullen.
Je moet een geldig e-mail adres invullen.
Je moet een bericht invullen.

Bedankt!

Je aanvraag is ontvangen, ik zal zo snel mogelijk op je terugkomen.