Jesse van Doren Neem contact op
Wie is Jesse van Doren?

Jesse van Doren is veelgevraagd technologie- en innovatie deskundige en dé trendwatcher van dit moment. Hij bevindt zich midden in de technologie-hausse, werd uitgeroepen tot meest beloftevolle jonge ondernemer van het jaar en is regelmatig op televisie te zien bij BNN/Vara, AVRO/TROS en RTL Nieuws.

De bedrijven van Jesse:

Jesse begon met ondernemen op zijn 11e. Dit liep volledig uit de hand en inmiddels hebben hij en zijn team voor meer dan 350 organisaties gewerkt. Je kunt zijn team boeken als onafhankelijk vertrouwde adviseur op het gebied van technologie- en innovatie. Altijd sterk in data-gedreven marketing, design, creatieve campagnes en voice applicaties

Wie is Jesse van Doren? De bedrijven van Jesse:

Vraag je je af wat marketing automation is? Wil je leren van een marketing automation specialist die je kan helpen bij het automatiseren van herhalende taken zoals e-mails, social media en andere vergelijkbare activiteiten? Samen met je team kunnen we dit realiseren.

Wie is Jesse van Doren?

Jesse van Doren is veelgevraagd technologie- en innovatie deskundige en dé trendwatcher van dit moment. Hij bevindt zich midden in de technologie-hausse, werd uitgeroepen tot meest beloftevolle jonge ondernemer van het jaar en is regelmatig op televisie te zien bij BNN/Vara, AVRO/TROS en RTL Nieuws.

De bedrijven van Jesse:

Jesse begon met ondernemen op zijn 11e. Dit liep volledig uit de hand en inmiddels hebben hij en zijn team voor meer dan 350 organisaties gewerkt. Je kunt zijn team boeken als onafhankelijk vertrouwde adviseur op het gebied van technologie- en innovatie. Altijd sterk in data-gedreven marketing, design, creatieve campagnes en voice applicaties

Ik stel mezelf graag voor: ik ben Jesse van Doren, oprichter van Brize. Brize is een Marketing Automation bureau die je helpt met het volledig automatiseren van de marketingprocessen van je bedrijf. Met behulp van software en tools voor Marketing Automation hebben we een groot aantal bedrijven in binnen en buiten Nederland geholpen met het implementeren van Marketing Automation.

Definitie van Marketing Automation
Als Marketing Automation specialist krijgen we vaak de vraag: ‘wat is Marketing Automation?’ Ik zou Marketing Automation definiëren als de implementatie van geautomatiseerde processen om bepaalde informatie naar je klant te sturen. Dit gebeurt meestal per e-mail.

Marketing Automation karakteriseert zich door de volgende algemene kenmerken:
Lead Capturing
Lead Capturing is de eerste stap in het Marketing Automation proces. Door waardevolle content te creëren en aan te bieden in ruil voor een kleine hoeveelheid gegevens, kan een bezoeker van een landingspagina omgezet worden in een lead. Onze Marketing Automation specialisten hebben een uitgebreid artikel geschreven over Lead Capturing.

Lead scoren
Op de vraag 'wat is Marketing Automation?', kunnen wij beantwoorden dat Marketing Automation een proces is dat vaak begint met Lead Scoring. Lead Scoring geeft je de mogelijkheid om je beste leads te herkennen. Lead Scoring bepaalt je beste leads door een puntensysteem aan je leads te koppelen. Dit 'puntensysteem' verschilt van bedrijf tot bedrijf, maar ze draaien meestal om de interesse die getoond wordt in een bedrijf of de plaats van de lead in het koopproces. In het artikel over Lead Scoring kun je meer over dit onderwerp leren.

Lead nurturing
Marketing Automation specialisten beschouwen Lead Nurturing vaak als de moeilijkste stap in de Marketing Automation methodiek. Lead Nurturing is het proces waarbij je je klanten door het koopproces leidt en uiteindelijk laat eindigen in een conversie. Dit kan lastig zijn voor bedrijven omdat er voortdurend relevante content gecreëerd dient te worden. Daarnaast moet er constant met de klant gecommuniceerd worden tijdens elke stap van de klantreis en het koopproces. Onze toegewijde Marketing Automation specialisten hebben een uitgebreid artikel geschreven over Lead Nurturing.

E-mail campagnes
Wanneer we bedrijven vragen om hun mening te geven over: 'wat is Marketing Automation?', krijgen we vaak als antwoord dat zij Marketing Automation associëren met e-mail campagnes.

Meerdere softwaretools kunnen e-mails versturen naar een groot aantal e-mailadressen, ongeacht of deze relevant zijn of niet. Marketing Automation zorgt voor het versturen van e-mails die gericht zijn op een specifiek publiek. De e-mails worden met de juiste boodschap op het juiste moment en aan de juiste mensen afgeleverd. Het team van Brize heeft uitgebreide kennis over dit onderwerp.

CRM integratie
Onze Marketing Automation specialisten weten dat de integratie van CRM software met Marketing Automation absoluut noodzakelijk is voor elk bedrijf. Het integreren van beide processen heeft vele voordelen, het biedt namelijk gemak voor je processen en gegevens. Wanneer je bijvoorbeeld een klant door het koopproces leidt en afzonderlijke platforms gebruikt voor CRM en Marketing Automation, moet je voortdurend deze platforms controleren om te zien of je klant de relevante communicatie ontvangt en naar de volgende stap in de sales funnel gaat. Onze specialisten in Marketing Automation hebben een uitgebreid artikel geschreven over integratie van CRM software.

Screen Shot 2017-09-28 at 15.40.01.png
Afbeelding: Meest waardevolle kenmerken van een Marketing Automation systeem Bron: EmailmondayIntelligence Marketing versus Marketing Automation
Om antwoord te geven op de vraag: ‘Wat is Marketing Automation’ is het ook belangrijk om intelligence marketing te begrijpen. Het team van Brize begrijpt dat intelligence marketing veel attributen heeft, waaronder de volgende:

Aan de andere kant wordt Marketing Automation beschreven als software die is ontworpen voor marketingafdelingen om effectief met consumenten te communiceren en hun leads om te zetten in conversies.

Marketing Automation concentreert zich op de customer journey en brengt klanten van de lead capturingfase naar de conversiefase.


Waar kan ik beginnen met Marketing Automation?
Onze specialisten zien veel bedrijven de fout maken om Marketing Automations te starten zonder te focussen op een einddoel of zonder een strategie om leads te veilig te stellen, vooral omdat ze niet begrijpen wat Marketing Automation inhoudt. Voordat je begint met Marketing Automation organiseer je een strategie die een duidelijk en beknopt doel bevat en in overeenstemming is met je vooraf bepaalde processen.

Om aan de slag te kunnen met Marketing Automation, moet je eerst beslissen of je voldoende contacten hebt om door te gaan met gerichte e-mailcampagnes of dat je eerst contacten moet verzamelen.

Wanneer je je contacten hebt verzameld organiseer en centraliseer je deze op één plek voor eenvoudige toegang. Na het uploaden naar je Marketing Automation software segmenteer je je contacten om een ​​gerichte e-mailcampagne te kunnen starten voor diegene die voldoen aan de verschillende criteria.

De volgende stap is om je contacten te leren kennen. Met tools zoals Google Analytics kun je gegevens over demografie, leeftijd, geografische locatie, interesses en de apparaten die ze gebruiken ontdekken. Het is noodzakelijk om hier extra op te letten, omdat het duidelijk maakt welk segment relevant is voor welke informatie. Kennis van deze gegevens zullen je Marketing Automation strategie versterken.

Vanaf hier kun je e-mailcampagnes starten die zich richten op de groepen die het best bij de content van je e-mail passen.

Importance-of-Lead-Nurture.jpg
Infographic: voordelen van marketing automation Bron: Clarity Quest MarketingTips voor Marketing Automation
Ons team is van mening dat de volgende factoren van cruciaal belang zijn voor succesvolle Marketing Automation.


Op zoek naar een specialist in Marketing Automation?
Onze Marketing Automation experts hebben voldoende kennis in huis om je bedrijf te kunnen begeleiden bij het implementeren van een succesvolle Marketing Automation. We zetten een strategie in die je bedrijf in een goed daglicht zet en een positieve indruk achterlaat tijdens de klantreis. Benieuwd hoe we je bedrijf kunnen helpen groeien met het implementeren van Marketing Automation processen? Laat je e-mailadres achter in het onderstaande contactformulier.

Vergelijkbare artikelen

Neem contact op met mij

Je kan mij bereiken via social media, email of vul gewoon het formulier hieronder in.

Je moet je naam invullen.
Je moet een geldig e-mail adres invullen.
Je moet een bericht invullen.

Bedankt!

Je aanvraag is ontvangen, ik zal zo snel mogelijk op je terugkomen.