Jesse van Doren Neem contact op
Wie is Jesse van Doren?

Jesse van Doren is veelgevraagd technologie- en innovatie deskundige en dé trendwatcher van dit moment. Hij bevindt zich midden in de technologie-hausse, werd uitgeroepen tot meest beloftevolle jonge ondernemer van het jaar en is regelmatig op televisie te zien bij BNN/Vara, AVRO/TROS en RTL Nieuws.

De bedrijven van Jesse:

Jesse begon met ondernemen op zijn 11e. Dit liep volledig uit de hand en inmiddels hebben hij en zijn team voor meer dan 350 organisaties gewerkt. Je kunt zijn team boeken als onafhankelijk vertrouwde adviseur op het gebied van technologie- en innovatie. Altijd sterk in data-gedreven marketing, design, creatieve campagnes en voice applicaties

Wie is Jesse van Doren? De bedrijven van Jesse:

Een Internet of Things (IoT) spreker gezocht? Het IoT gaat de wereld veranderen, iets dat geldt voor alle belangrijke sectoren. Boek een spreker die de ontwikkelingen van IoT kent voor de zorg en de landbouw, net als voor retail en voor dienstverleners.

Wie is Jesse van Doren?

Jesse van Doren is veelgevraagd technologie- en innovatie deskundige en dé trendwatcher van dit moment. Hij bevindt zich midden in de technologie-hausse, werd uitgeroepen tot meest beloftevolle jonge ondernemer van het jaar en is regelmatig op televisie te zien bij BNN/Vara, AVRO/TROS en RTL Nieuws.

De bedrijven van Jesse:

Jesse begon met ondernemen op zijn 11e. Dit liep volledig uit de hand en inmiddels hebben hij en zijn team voor meer dan 350 organisaties gewerkt. Je kunt zijn team boeken als onafhankelijk vertrouwde adviseur op het gebied van technologie- en innovatie. Altijd sterk in data-gedreven marketing, design, creatieve campagnes en voice applicaties

Ontdek hoe overheden en bijvoorbeeld non-profitorganisaties er gebruik van kunnen maken, net als onderwijsinstellingen en commerciële organisaties. Het IoT biedt uiteenlopende mogelijkheden, dankzij de verschillende communicatieprotocollen die er beschikbaar zijn.

Wat is de beste keuze voor communicatie over langere afstand voor de landbouw en hoe zit dat met de dataveiligheid in de zorg? Het zijn belangrijke uitdagingen, waar organisaties dagelijks mee bezig zijn. Jesse geeft als spreker graag actuele voorbeelden van over heel de wereld hoe organisaties nu al succesvol IoT inzetten en wat IoT voor organisaties in Nederland kan betekenen. Daarnaast legt Jesse als Internet of Things spreker graag uit over de technologieën die nu worden ontwikkeld en hoe die het bedrijfsleven, het werk bij overheden en in specifieke sectoren gaan veranderen. Jesse doet dit altijd aan de hand van praktijkvoorbeelden, waarin hij uitlegt waarom er bepaalde netwerken zijn ontstaan en welke zaken je nodig hebt als je zelf aan de slag wilt met het maken van een eigen IoT-apparaat. Kortom, Jesse is een veelzijdige IoT spreker die de zaal goed in de fik kan zetten.

Het Internet of Things draait vooral om mensen en de dingen die zij er meedoen


Protocollen voor het Internet of Things (IoT):
Benieuwd naar de protocollen voor het IoT en hoe die geschikt zijn voor de verschillende branches? We zetten er 10 op een rij:
- Wi-Fi
- Bluetooth
- RFID
- NFC
- RF
- Domotica-protocollen
- 2G, 3G en 4G
- Sigfox
- LoRa
- Toekomstige protocollen

Wi-Fi
Wi-Fi is uitermate geschikt voor grote dataoverdracht, bijvoorbeeld voor het streamen van video. Het bereik is beperkt en het stroomverbruik relatief hoog, waardoor dit de belangrijkste uitdagingen zijn voor organisaties die hier gebruik van willen maken. Wi-Fi is een protocol dat hoge snelheden mogelijk maakt, om in korte tijd veel data te verzenden. Is het belangrijk om video in HD te streamen of om uitgebreide dossiers en bestanden uit te wisselen? Dan is deze technologie goed geschikt. Op die manier kunnen verschillende apparaten en systemen met elkaar samenwerken, waardoor de data precies daar beschikbaar is op de plek waar je er gebruik van wilt maken.

Bluetooth
Benieuwd naar de mogelijkheden met Bluetooth in relatie tot Wi-Fi en hoe organisaties daar nu al gebruik van maken? Het zijn onderwerpen die Jesse bespreekt als Internet of Things spreker, bijvoorbeeld binnen specifieke sectoren en aan de hand van voorbeelden van over heel de wereld. Bluetooth is geschikt voor kleine tot grote dataoverdrachten, waarbij het bereik beperkt is. Met name toetsenbordaanslagen en Bluetooth-luidsprekers zijn bekende voorbeelden. Het stroomverbruik is matig, waardoor het mogelijk is om daar zonder aansluiting op het stroomnet gebruik van te maken. Organisaties die mobiele apparaten willen aansluiten op het Internet of Things kunnen hier bijvoorbeeld goed gebruik van maken.

RFID
RFID biedt uiteenlopende zakelijke toepassingen, waar steeds meer organisaties zich bewust van worden. Het gaat tot nu toe vooral om logistieke processen met een wisselend bereik. De hoeveelheid data is klein tot matig. Afhankelijk van het gewenste bereik en de hoeveelheid data ligt het stroomverbruik hoger of lager. De techniek biedt veel mogelijkheden op het gebied van de Internet of Things, maar wordt al veel langer gebruikt. Bijvoorbeeld in de Franse tolpoortjes en in kleding, voor labels die automatisch doorgeven wat de actuele voorraad is. Er zijn zowel passieve als actieve versies beschikbaar, met praktische voorbeelden door innoverende organisaties. De kleinste chips zijn slechts 0,05 vierkante millimeter groot, waardoor het binnen IoT mogelijk is om daar op een heel flexibele manier gebruik van te maken.

NFC
NFC is sterk in opkomst, vooral omdat smartphones daar in bijna alle moderne versies gebruik van maken. Zowel Android als Apple hebben de technologie omarmd, waardoor het een belangrijke rol speelt in het Internet of Things. Zoek je een Internet of Things (IoT) spreker die kan uitleggen wat de mogelijkheden zijn en welke uitdagingen er gelden? Het gaat bijvoorbeeld om afluisteren, data vernieling en manipulatie, om interceptie en natuurlijk om diefstal. Aan de andere kant zijn er goede mogelijkheden op het gebied van veiligheid. We maken er allemaal gebruik van met onze OV-chipkaart en in onze smartphones, ook al zijn we ons daar niet altijd van bewust. Als Internet of Things spreker legt Jesse uit over de technologie en de toepassingen daarvan, waarmee we ervoor zorgen dat techniek de wereld een stukje makkelijker kan maken.

RF
Nog minder bekend voor professioneel gebruik is het RF-signaal. We maken daar voor hobby en in en om het huis veel gebruik van, bijvoorbeeld om apparaten in en weer uit te schakelen. Het grote nadeel is niet alleen het beperkte bereik, maar ook de beperkte mogelijkheden op het gebied van security en beveiliging. Het stroomverbruik is laag, maar de toepassingen zijn beperkt. De kans is klein dat de technologie bijvoorbeeld binnen de retail en dienstverlening toepassingen krijgt binnen het Internet of Things.

Domotica-protocollen
Ook Domotica-protocollen zijn vooral geschikt voor thuis, al biedt dit meer mogelijkheden op het gebied van beveiliging. Bijvoorbeeld het ZigBee- en Z-Wave protocol zijn populair. De dataoverdracht is klein en het bereik niet zo groot. Het maakt toepassingen binnen bijvoorbeeld de landbouw lastig, net als voor de zorg. In de retail en dienstverlening zijn er meer mogelijkheden, maar ook daar zijn er alternatieven beschikbaar die zakelijk een betere keuze lijken.

2G, 3G en 4G
Die betere keuze is bijvoorbeeld beschikbaar met mobiele internetverbindingen. Dat gebeurt traditioneel op basis van 2G, al maken we tegenwoordig gebruik van 3G en 4G. De snelheid is door de jaren heen flink toegenomen, net als de mogelijkheid voor meer beveiliging. Inmiddels is er realtime tracking mogelijk, in combinatie met HD video streaming en een goede beveiliging. Het laat zien dat 4G geavanceerde technologie is, waar ook bedrijven graag gebruik van maken. Bijvoorbeeld in de landbouw, om over grotere afstanden verbindingen mogelijk te maken en ervoor te zorgen dat alle apparaten hun aansluiting krijgen.

Sigfox
Sigfox is goed geschikt voor het versturen van kleine berichtjes, door de dag heen. Dat kan bijvoorbeeld buiten, dankzij het landelijk dekkende netwerk dat er beschikbaar is. Bovendien is de stroomvraag laag, waardoor er toepassingen met apparaten op batterijen mogelijk zijn. Het is op die manier mogelijk om heel flexibel om te gaan met het Internet of Things, iets waar bedrijven in de landbouw en retail bijvoorbeeld goed mee uit de voeten kunnen. Bijkomend voordeel is dat er niet of nauwelijks service nodig is, waardoor de technologie eigenlijk altijd goed blijft werken.

LoRa
Ook LoRa maakt het mogelijk om kleine berichten te versturen. Dit protocol is vooral geschikt voor apparaten die lange tijd zonder service moeten kunnen blijven werken, het liefst op basis van batterijen. Denk bijvoorbeeld in sensoren die we in koeien stoppen om zo aan de hand van het aantal stappen te kijken of de kans groter is dat ze kalfjes krijgen. De technologie is vooral geschikt voor buiten, bijvoorbeeld voor boeren en andere bedrijven in de landbouw. Het is ook mogelijk om er binnen mee te werken, al is het bereik dan vaak beperkt.

Toekomstige protocollen
Tenslotte zijn er toekomstige protocollen in aantocht, die zakelijk goed geschikt zijn om gebruik van te maken. Het gaat bijvoorbeeld om NB-IoT en om LTE-M, net als om 5G. De technologieën worden ontwikkeld en nu al veel getest om alle apparaten aan te kunnen sluiten op internet, waardoor het mogelijk wordt om die onderling met elkaar te laten communiceren. Een spreker als Jesse is hier ook goed van op de hoogte.

Internet of Things spreker
Zoek je een Internet of Things spreker die de verschillende technologieën en vooral hun toepassingen kent? Ontdek hoe er overal ter wereld al gebruik wordt gemaakt van de verschillende protocollen en welke zaken en valkuilen er zijn als je aan de slag wilt met IOT . Speciaal geschikt voor de landbouw, de retail en bijvoorbeeld de zorg. Benieuwd wat Jesse kan vertellen als Internet of Things spreker en hoe hij in de afgelopen jaren werkte voor Google, Netflix, BMW en meer dan 350 andere organisaties? Lees zijn verhaal en neem online contact op via het formulier onderaan deze website.

Vergelijkbare artikelen

Neem contact op met mij

Je kan mij bereiken via social media, email of vul gewoon het formulier hieronder in.

Je moet je naam invullen.
Je moet een geldig e-mail adres invullen.
Je moet een bericht invullen.

Bedankt!

Je aanvraag is ontvangen, ik zal zo snel mogelijk op je terugkomen.