Jesse van Doren Neem contact op
Wie is Jesse van Doren?

Jesse van Doren is veelgevraagd technologie- en innovatie deskundige en dé trendwatcher van dit moment. Hij bevindt zich midden in de technologie-hausse, werd uitgeroepen tot meest beloftevolle jonge ondernemer van het jaar en is regelmatig op televisie te zien bij BNN/Vara, AVRO/TROS en RTL Nieuws.

De bedrijven van Jesse:

Jesse begon met ondernemen op zijn 11e. Dit liep volledig uit de hand en inmiddels hebben hij en zijn team voor meer dan 350 organisaties gewerkt. Je kunt zijn team boeken als onafhankelijk vertrouwde adviseur op het gebied van technologie- en innovatie. Altijd sterk in data-gedreven marketing, design, creatieve campagnes en voice applicaties

Wie is Jesse van Doren? De bedrijven van Jesse:

Bent je op zoek naar een Google Shopping specialist die je Google Shopping feed en campagnes volledig kan optimaliseren? Google Shopping advertenties, voorheen bekend als advertenties met productvermeldingen (Product Listing Ads), zijn onmisbaar voor elke e-commerce website. Wil je het maximale uit je Google Shopping feed halen en meer leads,

Wie is Jesse van Doren?

Jesse van Doren is veelgevraagd technologie- en innovatie deskundige en dé trendwatcher van dit moment. Hij bevindt zich midden in de technologie-hausse, werd uitgeroepen tot meest beloftevolle jonge ondernemer van het jaar en is regelmatig op televisie te zien bij BNN/Vara, AVRO/TROS en RTL Nieuws.

De bedrijven van Jesse:

Jesse begon met ondernemen op zijn 11e. Dit liep volledig uit de hand en inmiddels hebben hij en zijn team voor meer dan 350 organisaties gewerkt. Je kunt zijn team boeken als onafhankelijk vertrouwde adviseur op het gebied van technologie- en innovatie. Altijd sterk in data-gedreven marketing, design, creatieve campagnes en voice applicaties

Bent je op zoek naar een Google Shopping specialist die je Google Shopping feed en campagnes volledig kan optimaliseren? Google Shopping advertenties, voorheen bekend als advertenties met productvermeldingen (Product Listing Ads), zijn onmisbaar voor elke e-commerce website. Wil je het maximale uit je Google Shopping feed halen en meer leads, verkoop, omzet en naamsbekendheid genereren? Samen met je team kunnen onze Google Shopping specialisten je Google Shopping feed optimaliseren.

Mijn naam is Jesse van Doren, oprichter van Brize, een SEA-marketingbedrijf wiens Google Shopping specialisten zich richten op het volledig optimaliseren van je Google Shopping advertenties. Met behulp van de relevante ervaring die mijn team en ik hebben opgedaan, hebben we tientallen bedrijven geholpen, zowel in Nederland als daarbuiten bij het succesvol implementeren van Google Shopping advertenties en het optimaliseren van Google Shopping feeds. Het makkelijkst is het om een Google Shopping feed aan te maken in systemen als Woocommerce of Wordpress, maar onze Shopping specialisten hebben ook ervaring met andere CMS systemen.


Wat is Google Shopping?
Google Shopping specialisten definiëren Google Shopping als een combinatie van twee bestaande Google-platformen; Adwords en Google Merchant Center. Adwords geeft je de mogelijkheid om op zoekwoorden te adverteren om je website te laten opvallen tussen de organische resultaten. Met Google Shopping kun je producten uitlichten binnen de organische resultaten, je gebruikt Merchant Center om Shopping advertenties aan te kunnen maken.

Wanneer je aan de slag gaat met Google Shopping en een account hebt aangemaakt bij Merchant Center, dan is het belangrijk om een productfeed aan te maken waardoor al je productgegevens op dit platform worden opgeslagen, zodat Google een idee krijgt welke producten je aanbiedt met je e-commerce website. Na het aanmaken van deze Shopping feed kun je ze gebruiken voor het aanmaken van je Google Shopping campagnes.

Wanneer je aan advertenties denkt, dan denk je misschien aan pakkende zoekwoorden of belangrijke zinnen om de klant te verleiden. Google Shopping advertenties bieden echter extra elementen in de vorm van foto's, prijzen en beschrijvingen waardoor je advertenties extra opvallen. Ons team van Google Shopping specialisten heeft ruimschootse ervaring in het optimaliseren van Google Shopping feeds en onze ervaring is dat Shopping advertenties vaak beter presteren dan andere advertentie soorten in Google Adwords.

Wanneer je wilt beginnen met het implementeren van een Google Shopping Feed, dan adviseren onze Google Shopping specialisten je graag over hoe je deze feed het best kunt aanmaken afhankelijk van in welke sector jouw bedrijf zich bevindt. Zo is het maken, beheren en optimaliseren van Google Shopping advertenties net iets anders dan het aanmaken van normale tekstadvertenties. Normaal gesproken maak je campagnes en stel je je advertenties en advertentiegroepen in op basis van de zoekwoorden die je hebt gekozen. Met Google Shopping bepaalt Google echter zelf op welke zoekwoorden de producten getoond worden op basis van je feed, website categorie, biedingen en de zoektermen op je website. Er zijn een aantal trucjes die je kunt toepassen om meer vertoningen te krijgen met je Shopping advertenties, hier adviseren onze Google Shopping specialisten je graag over.


Mogelijkheden met Google Shopping
Als Google Shopping specialist kan ik samen met mijn team ervoor zorgen dat jouw website goed rankt. Er zijn veel verschillende strategieën die je kunt toepassen om je feed te optimaliseren en meer marktaandeel weg te kapen van concurrenten. De mogelijkheden en voordelen van Google Shopping heb ik hieronder op een rijtje gezet:

1. Kwalitatieve leads
Google Shopping advertenties kunnen vaak leiden tot leads van hogere kwaliteit dan andere soorten advertenties in Adwords. In vergelijking met tekstadvertenties bieden Google Shopping advertenties meer informatie, zoals prijs en afbeelding aan de potentiële klant. Bij het zien van je advertentie, hebben deze potentiële klanten het gevoel dat ze een weloverwogen beslissing nemen waardoor ze naar je website gaan met de intentie om te kopen. Een van de eerste dingen waar onze Google Shopping specialisten mee starten bij e-commerce websites is vaak dan ook het instellen van Google Shopping campagnes, alvorens andere Adwords campagnes worden ingesteld.

2. Product schijnwerper
Of je nu een klein of een groot bedrijf hebt, de mogelijkheid om je producten bovenaan de pagina met zoekresultaten te plaatsen, zorgt ervoor dat mensen naar je website gaan. We krijgen vaak de vraag wat het kost om in Google Shopping te adverteren, dit kun je zelf bepalen. Ook hierbij kunnen onze Google Shopping specialisten je adviseren.

3. Beheersbaar
In vergelijking met tekstadvertenties waarin je voortdurend biedingen voor zoekwoorden bijwerkt en analyseert wat werkt voor je bedrijf, elimineert Google Shopping dit volledig. Google analyseert en beslist welke zoekwoorden het meest geschikt zijn voor je bedrijf op basis van je productfeed. Onze Shopping specialisten kunnen dit manipuleren om Google hier een handje bij te helpen en ervoor te zorgen dat je advertenties op betere zoekresultaten worden getoond.

4. Bereik
Met Google Shopping advertenties is het mogelijk om meerdere keren te adverteren op één zoekterm. Bijvoorbeeld als een potentiële klant op zoek zou gaan naar 'dames winterjas', vindt deze het product ook wanneer de volgende omschrijvingen: 'winterjas', 'gewatteerde jas', 'parka winterjas', 'winterwindjack voor dames' van toepassing zijn.

Hoewel er geweldige mogelijkheden zijn gekoppeld aan Google Shopping, is het goed dat er een Google Shopping specialist bij betrokken is, die alle praktische tips kent om je productfeed te optimaliseren en een positief rendement op je investering kan behalen.


Geoptimaliseerde productfeed
Google Shopping vereist dat je slim bent met de woorden die je in je advertentie gebruikt voor maximale optimalisatie.

Als Google Shopping specialist, zou ik je de volgende drie stappen willen aanbevelen wanneer je gaat starten met de implementatie van de Google Shopping Product Feed:


Mocht je hier hulp bij kunnen gebruiken, neem dan gerust contact op door het contactformulier hieronder in te vullen. Onze Google Shopping specialisten, bekijken dan graag of ze iets voor jouw organisatie kunnen betekenen en denken dat Google Shopping relevant kan zijn voor jouw e-commerce bedrijf.

Vergelijkbare artikelen

Neem contact op met mij

Je kan mij bereiken via social media, email of vul gewoon het formulier hieronder in.

Je moet je naam invullen.
Je moet een geldig e-mail adres invullen.
Je moet een bericht invullen.

Bedankt!

Je aanvraag is ontvangen, ik zal zo snel mogelijk op je terugkomen.